Nieuws/Buitenland
1180584699
Buitenland

Justitie Oostenrijk onderzoekt 'corona-laksheid' in skioord Ischgl

BERLIJN - Het Oostenrijkse skioord Ischgl krijgt steeds meer kritiek vanwege de manier waarop daar met het coronavirus is omgesprongen. Het lijkt er op dat de eerste infectie is verzwegen waardoor feestvierende toeristen zijn aangestoken, aldus Duitse media. Justitie in Tirol is intussen een onderzoek begonnen.

Talrijke toeristen, vooral veel Duitsers, hebben aanwijsbaar in Ischl het coronavirus opgelopen. De Oostenrijkse justitie onderzoekt berichten in Duitse media dat al eind februari uit een test bleek dat een medewerker van een horecabedrijf besmet was. Dit werd vervolgens niet bij de lokale gezondheidsautoriteiten gemeld.

In de eerste week van maart konden daardoor vakantiegangers aangestoken zijn met het virus. Pas op 7 maart werd de eerste officiële infectie bekendgemaakt bij een Duitse barkeeper.

In één keer op de hoogte zijn van het belangrijkste coronanieuws? Thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah zetten de cijfers uit binnen- en buitenland op een rij in een dagelijkse podcast. Luister hier, hieronder of via je eigen podcast app.