Nieuws/Binnenland
1180586
Binnenland

Mooie tempels en romantisch duiken

Wekelijks neemt de Reiskrant een kijkje op Schiphol om vakantiegangers te vragen naar hun reis. Waar gaan ze naar toe en wat verwachten ze ervan? Ook wordt aan de 'terugkomers' gevraagd hoe hun tripje is bevallen. Deze week spreken we Peter en Ria over Bas Bali en vertellen Jan Pieter en Sofie wat romantisch duiken inhoudt.

UIT

Wie: Peter en Ria Heijnekamp

Woonplaats: Wageningen

Waarheen: Bali

Duur: 17 dagen

Accommodatie: „We gaan een rondreis doen en slapen drie keer vijf nachten in een hotel.”

Geboekt bij: Hotelplan

Verwachting: Peter: „We hebben er meteen al een paar excursies bijgeboekt, maar gaan ter plaatse ook zelf nog wat regelen. We denken veel mooie tempels en pure natuur te gaan zien. En verwachten ook veel van het eten. We denken dat we op Bali heel leuk en lekker uit eten kunnen gaan.”

Gina: „Ik kom tijdens mijn werk als ziekenverzorgende veel Indonesische mensen tegen. Dat zijn hele aardige lieve mensen. Dus ik verwacht dat de mensen op Bali net zo zijn. Er verder laten we alles lekker over ons heen komen. We hebben er erg veel zin in en we zien wel hoe het loopt.”

Kosten: Ongeveer 4000 euro voor twee personen.

THUIS

Wie: Jan Pieter Kind en Sofie Dreef

Woonplaats: Breda en Leiden

Waar vandaan: Australië

Duur: Zes weken

Accommodatie: "Van alles en nog wat. Net hoe het uit kwam."

Geboekt bij: Cheaptickets.nl

Verwachting: "We wilden heerlijk zes weken rondtrekken en dat hebben we ook gedaan."

Werkelijkheid: Jan Pieter: "Australië is heel divers. Veel meer dan we hadden gedacht en er is ontzettend veel te zien en te doen. We hebben heel veel leuke dingen gedaan zoals duiken, surfen, fietsen, wandelen en vooral genieten." Sofie denkt met een dromerige blik in haar ogen terug aan een duikuitje. "Heel vroeg, om 6.45 uur 's zijn we zo uit bed in onze wetsuits gestapt en het water ingegleden. We hebben toen ook zeeschildpadden gezien. Een fantastische ervaring. Een romantisch begin van een hele mooie dag. Maar we zijn ook naar een eilandje geweest waar geen toeristen komen. Daar kun je naar een waterval, wandelen en varen zonder iemand tegen te komen."

Kosten: "1000 euro p.p. voor een retourtje en dan alles wat er nog is bijgekomen."