Nieuws/Binnenland
1181062
Binnenland

null

Geen ongelukje, maar moord

Aankomend brandweerman Michiel Gijzemijter (20), die eind 2008 dood in een afgesloten garagebox onder een flat in Leidschendam werd aangetroffen, is destijds op gruwelijke wijze vermoord. Dat blijkt uit een onderzoek door het Telegraaf Cold Case Team, dat de zaak de afgelopen weken intensief onderzocht.

Politie en justitie deden de bizarre dood van de jonge Hagenaar altijd af als ‘ongelukje dan wel zelfmoord’. Deze krant stuitte echter op tal van feiten en omstandigheden die een misdrijf aantonen.

Ronduit verbijsterend is dat de recherche Haaglanden het openbaar ministerie volledig op het verkeerde been blijkt te hebben gezet. De politie schreef een proces-verbaal na onderzoek van het slot van de garagedeur. Op grond van die bevindingen concludeerde justitie dat er geen sprake kon zijn van een misdrijf. Maar deze krant ontdekte dat de rechercheurs een deurslot beschreven dat destijds niet eens in de betreffende garagebox zat.

Advocaat Job Knoester, die de nabestaanden bijstaat, eist opheldering van de top van het Openbaar Ministerie. Hij wil bovendien dat er een compleet nieuw politieonderzoek komt.

Lees alle schokkende details in De Telegraaf van vandaag

Wie meer kwijt wil over de gewelddadige dood van Michiel wordt dringend verzocht te mailen naar coldcaseteam@telegraaf.nl of te bellen naar 06 – 53547712.