Nieuws/Buitenland
1181653777
Buitenland

Twee gedetineerden ontsnappen op oudjaarsavond uit Belgische gevangenis

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Aarlen - Drie gedetineerden hebben vrijdagavond een ontsnappingspoging ondernomen uit de gevangenis van Aarlen. Een van de mannen werd gepakt door de bewakers, de andere twee zijn nog steeds op de vlucht. Dat meldt het Belgisch parket zaterdag.

Beeld ter illustratie.

Beeld ter illustratie.

Volgens de eerste resultaten van het onderzoek ging het om een geïmproviseerde ontsnapping. Tijdens de avondwandeling vrijdag rond 19.00 uur zouden de drie geprobeerd hebben een eerste muur te beklimmen om zich een toegang te verschaffen tot een rotonde. Daarna gingen ze over een tweede hek. De derde persoon werd gepakt nadat hij een andere route had genomen.

De twee voortvluchtigen, afkomstig uit Marokko komen, zijn illegaal in het land. De eerste, Amine Al Alaoui, geboren in 2004, werd in 2021 twee keer veroordeeld voor diefstal met geweld of bedreiging. Hij kreeg in totaal 48 maanden gevangenisstraf. De tweede, Azzedine Touzi, geboren in 1994, is meermaals veroordeeld een roofoverval, illegaal verblijf, het dragen van een verboden wapen, poging tot overval en mishandeling.

De twee voortvluchtigen worden niet als gevaarlijk beschouwd, aldus het Belgisch parket. De derde gedetineerde, een 30-jarige Libiër die voor diefstal is veroordeeld, wordt verhoord, zo liet een woordvoerder zaterdagmiddag weten. Mogelijk hebben de gedetineerden hulp van buitenaf gekregen.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop