Nieuws/Vrouw

Recept van woendag 14 nov 2012

Hartige soesjes met avocadocrème en rivierkreeftjes

undefined

Ingrediënten: 1,25 dl melk ~ 1,25 dl water ~ 8 g zout ~ 120 g boter ~ 120 g bloem ~ 5 eieren ~ 2 rijpe avocado’s ~ 2 el room ~ 1 kl tabasco ~ 20 gekookte rivierkreeftenstaartjes ~ versgemalen peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Verhit in een steelpan melk, water, zout en boter tot het kookpunt. Neem van het vuur en meng er met een spatel de bloem door. Roer stevig. Roer met een klopper een voor een de eieren erdoor.

2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het soezenbeslag in een spuitzak en spuit 20 rondjes op de bakplaat. Zet 10 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur tot 170 °C. Laat de soesjes nog 10 minuten in de oven staan. Neem ze uit de oven en laat afkoelen.

3. Schil de avocado’s en verwijder de pit. Mix het vruchtvlees en de room grof. Breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Doe de avocadocrème in een spuitzak en vul de afgekoelde soesjes.

4. Werk af met een rivierkreeftenstaartje.

BEREIDING 40 minuten

Smullen met z’n tweeen

Alle recepten komen uit Fingerfood en andere heerlijk minihapjes (€ 14,95, Standaard Uitgeverij, ISBN 978 90 02 25200 6)