Nieuws/Binnenland
1182722
Binnenland

’Zieke’ Meeuwis uit gratie VVV

De positie van coach Ton Lokhoff is voorlopig gered nadat hij met VVV-Venlo de eerste zege van het seizoen boekte tegen AZ (2-1), maar de winst wordt overschaduwd door de verbanning van de ’zieke’ Marcel Meeuwis.

De middenvelder kreeg vorige week dinsdag een geldboete opgelegd voor zijn negatieve commentaar in de media over de kwaliteiten van zijn ploeggenoten en daarnaast kreeg Meeuwis diezelfde dag van zijn trainer Lokhoff te horen dat hij geen deel van de wedstrijdselectie zou uitmaken voor het treffen met de Alkmaarders. „Die opmerkingen over de selectie zijn bij mij in het verkeerde keelgat geschoten.

Ik heb Marcel een dag na het verschenen artikel gezegd dat VVV hem hiervoor gaat straffen. Daar was hij het niet mee eens waarop een discussie tussen hem en mij volgde. Afgelopen vrijdag heb ik met Marcel en zijn zaakwaarnemer Louis Laros daarover gesproken. Toen ging de discussie verder”, aldus algemeen directeur Hans Soentjens. Laros eiste dat de sanctie zou worden ingetrokken, maar de hoogste bestuurder weigerde dit en blijft pal achter zijn beslissing staan. Soentjens: „Vervolgens heeft Marcel zich ziek gemeld. Dat kan lang duren, maar als hij terugkeert, zal de discussie verder gaan.”