Nieuws/Binnenland

null

Mariska Orbán-de Haas duikt onder

Mariska Orbán-de Haas, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, is ondergedoken omdat ze met de dood is bedreigd na een column van Luuk Koelman.

Dat meldt Omroep Brabant. Uit naam van Orbán-De Haas schreef Koelman een open brief aan de ouders van Tim Ribberink, de 20-jarige jongen die onlangs zelfmoord pleegde omdat hij stelselmatig werd gepest. Voor niet iedereen was duidelijk dat Koelman de schrijver was, en niet Orbán-De Haas.

Orbán-De Haas wilde tegen de regiozender niet veel kwijt over de doodsbedreigingen. Wel reageerde ze op de column: "Ik vind het ontzettend laag en smakeloos dat zo'n artikel wordt gepubliceerd. Ik kan niet begrijpen waarom de Metro zoiets doet. Het is smakeloos en heel pijnlijk voor die ouders."

Een woordvoerder van de politie zegt van de zaak op de hoogte te zijn maar er verder geen mededelingen over te doen.

Koelman zelf heeft inmiddels ook gereageerd op de ontstane ophef. "Met deze column wil ik laten zien dat Mariska de Haas precies hetzelfde doet als wat de treiteraars van Tim gedaan hebben", zei hij tegen de NOS. De columnist zegt hetzelfde te willen als de familie van Tim, namelijk dat het treiteren en buitensluiten van mensen moet stoppen." Hij gaf wel aan dat de timing van zijn column niet zo handig was.

Dagblad Metro heeft de gewraakte column inmiddels verwijderd van zijn site. De krant nam die beslissing op verzoek van de familie van Tim Ribberink.