Nieuws

AZ bereikt vierde ronde

AZ bereikte donderdagavond met ruim verschil een plek in de vierde ronde in de strijd om de KNVB-beker. In Sneek kregen de amateurs van SWZ geen zicht op een bekerstunt tegen de Alkmaarse formatie, 1-4.

Met twee doelpunten van Johann Berg Gudmundsson en evenzoveel treffers van Jozy Altidore nam AZ flink afstand van Sneek Wit Zwart (SWZ Sneek).

De IJslandse aanvaller maakte de openingstreffer al snel na de aftrap op het kunstgras van Sneek. Hoewel de eredivisionist het duel controleerde en domineerde, werd de eerste helft afgesloten op 0-1 en mocht 'Sneek Wit Zwart' hoop koesteren.

Na de hervatting liep Gudmundsson een voorzet van Altidore binnen voor de 0-2 en leek de beslissing goeddeels gevallen. Middenvelder Marc van der Veen liet de aanhang weinig later toch weer opveren. Hij schoot een vrije trap hard voorbij de kansloze Esteban. De vreugde op de tribunes hield amper 60 seconden aan. Altidore herstelde de marge van twee in een scrimmage en rondde vervolgens een voorzet van Adam Maher doeltreffend af.