Nieuws/Binnenland
118467
Binnenland

Eis 15 jaar voor doodslag op zwangere vrouw

AMSTERDAM - Voor doodslag op zijn vriendin en haar ongeboren kind is dinsdag in hoger beroep vijftien jaar cel geëist tegen een 38-jarige man uit Leiderdorp.

De advocaat-generaal bij het gerechtshof in Amsterdam stelt dat hij de hand heeft gehad in hun dood in oktober 2013. De 30-jarige vrouw werd gevonden in een plas bloed in het trappenhuis van haar flat in Leiderdorp.

Het OM ging net als de verdachte in hoger beroep tegen een eerdere veroordeling van de man. De rechtbank legde hem zeven jaar celstraf op voor betrokkenheid bij haar dood, maar sprak hem vrij van doodslag.

Geheime relatie

De Leiderdorper was getrouwd, maar onderhield zonder medeweten van zijn echtgenote tevens een relatie met het latere slachtoffer. Samen met haar had hij een zoon die ten tijde van haar dood vijf jaar oud was. Het stel had ruzie over de omgang met de jongen.

De verdachte ontkent schuld. Een exacte doodsoorzaak is niet vastgesteld. Het OM houdt op grond van „tegenstrijdige en leugenachtige verklaringen” vast aan schuld van de man. Hij heeft een motief en geen alibi, aldus de aanklager.