Nieuws
1184754
Nieuws

Koeman zet Leerdam op zijspoor

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord staat volledig achter Ronald Koeman bij zijn besluit om spelers die een aflopend contract hebben en willen verhuizen naar een andere club, op de bank of de tribune te zetten. De coach van de Rotterdammers vertelde de 22-jarige Kelvin Leerdam, die Feyenoord gisteren liet weten dat hij zijn contract niet wenst te verlengen, dat hij vanavond in de beker tegen Xerxes mogelijk al de voorkeur geeft aan een concurrent op zijn positie. FC Twente staat overigens te popelen om Leerdam transfervrij over te nemen.

Heeft Feyenoord Leerdam wel een interessant aanbod gedaan?

Van Geel: "Wij vonden het een zeer goede aanbieding. Waar dat op was gebaseerd? Op ons budget, op zijn leeftijd en op de verhoudingen in de spelersgroep. Het was echt niet verantwoord om hem nog meer salaris te geven dan dit aanbod. We hebben echt de financiële grenzen opgezocht. Iedereen was er binnen de club van overtuigd dat dit een goede aanbieding was. Kelvin vond het onvoldoende en wilde er dus niet op ingaan.”

Jammer?

"Heel erg jammer. Sportief gezien wilden we graag met hem verder. Ons beleid is om spelers niet uit hun contract te laten lopen. We hebben driekwart jaar voor het einde van zijn contract geprobeerd hem voor Feyenoord te behouden. Maar niet ten koste van alles.”

Lees de volgende vragen over Kelvin Leerdam in de online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).