Nieuws
1185187
Nieuws

TV-TIP VAN DE DAG: Recht Uit Het Hart

Levens veranderen plotsklap

In Recht uit het Hart vertellen bekende en minder bekende Nederlanders hun persoonlijke verhaal. Het zijn stuk voor stuk verhalen over ingrijpende gebeurtenissen die hun levens volledig hebben veranderd.

Hoe pakken zij de draad van hun leven weer op? Waar halen ze de moed vandaan om verder te gaan? Vandaag in Recht Uit Het Hart de verhalen van Philippe en Yvonne.

Philippe de Lange

Gitaarspelen was alles voor Philippe de Lange. Totdat anderhalf jaar geleden de diagnose ALS werd gesteld. ALS is een zenuw- en spierziekte waarvan de oorzaak nog niet bekend is. De meeste mensen met ALS overlijden binnen drie tot vijf jaar. Philippe draagt zijn verhaal op aan zijn dochter van zes maanden. Philippe laat zich door zijn ziekte niet uit het veld slaan: Ik heb geen lichaam nodig om gelukkig te zijn.

Yvonne Sullot

Yvonne's kinderen worden door haar Syrische ex-man op 7 april 2003 naar Damascus ontvoerd. Yvonne is stuk van verdriet, maar gaat niet bij de pakken neerzitten. Ze zet haar pijn en verdriet om in strijd. Met resultaat, want sinds een half jaar zijn beide kinderen weer terug in Nederland. Yvonne wil haar ervaringen graag delen: Ik vertel mijn verhaal omdat ik andere moeders die in een vergelijkbare situatie zitten, kracht en hoop wil geven.

Recht Uit Het Hart vanavond om 20.25u op Ned.1

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook, Twitter en Google+