Nieuws
1185577
Nieuws

Basis lonkt voor Boerrigter

Op de vraag of Ajax-trainer Frank de Boer geen twijfels heeft over zijn systeem tegen Manchester City, antwoordde de Noord-Hollander – met de duels met City thuis en Feyenoord in zijn achterhoofd – vanzelfsprekend negatief. „Ik weet waar we het meeste voordeel kunnen halen. Dat kan met een valse of een vaste spits zijn”, wierp hij een rookgordijn op.

Maar de kans dat hij afstapt van Christian Eriksen in de Messi-rol is (zeker met de wetenschap van twee weken) geleden nihil. De enige speler die – gezien zijn vorm én het hoge Champions Leagueniveau – moet vrezen voor zijn plaats, is Tobias Sana.

Sana moet waarschijnlijk wijken

De kleine Zweed is al weken geen schim meer van de speler die de eerste weken zo veel indruk maakte en wordt tegen de Engelse kampioen waarschijnlijk vervangen door Derk Boerrigter. Niet dat die de pannen van het dak speelt, maar hij heeft wel meer body en snelheid en kan op rechts met zijn linkerbeen verrassen. Op de afsluitende training in het stadion stond hij aan de rechterzijlijn geplakt en tegen Vitesse viel hij aan die kant in.