Nieuws/Binnenland
118565
Binnenland

Martin Kok overleefde moordaanslag zonder dat hij het wist [VIDEO]

AMSTERDAM - Misdaadblogger Martin Kok, die op 8 december vorig jaar werd doodgeschoten toen hij in Laren seksclub Boccaccio verliet, overleefde eerder die dag al zonder dat hij het wist een moordaanslag.

Dat blijkt uit beelden van bewakingscamera’s van een hotel in de Prinses Irenestraat in Amsterdam waar Kok ’s die middag een afspraak had. Te zien is hoe de misdaadbeschrijver en beheerder van Vlinderscrime.nl met een andere man het hotel verlaat.

Plotseling komt een man aanrennen, met een vuurwapen in zijn hand. Terwijl Kok doodgemoedereerd rechtsaf de straat inwandelt, richt de man het wapen op het achterhoofd van Kok en lijkt de trekker over te halen. Om onbekende redenen gaat het vuurwapen niet af, waarna de man verder rent en nog bijna op twee passerende fietsers botst.

’Niets in de gaten’

Kok en de persoon met wie hij het hotel verliet, hebben helemaal niets in de gaten en lopen gewoon verder. Veel later op de avond – Martin Kok heeft dan een avondje doorgezakt in Club Baccaccio in Laren – ontkomt hij niet aan de dood.

ZIE OOK: Martin Kok geliquideerd

Een schutter (mogelijk dezelfde man als enkele uren daarvoor) ligt in de bosjes rond de parkeerplaats van de club te wachten. Als Kok in zijn auto stapt, loopt hii op hem af en schiet hem dood. Een medepassagier van Kok loopt vervolgens verbazingwekkend rustig het parkeerterrein af. Hij is later door de politie gearresteerd maar inmiddels weer op vrije voeten.

Politie hoopt op tips

De bewakingsbeelden van het hotel worden dinsdagavond ook op Opsporing Verzocht vertoond, net zoals beelden van bewakingscamera’s van Boccaccio. De politie hoopt dat het beeldmateriaal tips van kijkers oplevert en wil ook graag in contact komen met getuigen. Vooral met de twee fietsers tegen wie de aanslagpleger in de Prinses Irenestraat bijna botste wil de recherche graag spreken.

De politie in Midden-Nederland maakt nu al ruim vier maanden jacht op de moordenaar(s) van Martin Kok. De ex-crimineel maakte veel vijanden met zijn misdaadblogs. Hij beledigde kopstukken uit het crimineel milieu en verzuimde regelmatig zijn berichten te verifieren. Hij was daarom al doelwit van eerdere aanslagen. Zijn huis werd beschoten en onder zijn auto werd een explosief aangetroffen.