Nieuws/Binnenland

null

Cocktail Bella Pesca

Rick Joore won de Nationale Cocktail Competitie 2009 met zijn Bella Pesca. Hier verklapt hij het recept en en passant legt hij het verschil tussen 'shake' en 'build' uit.

Ingrediënten:

  • 2,0 cl Hooghoudt dubbele graanjenever
  • 2,0 cl Giori Limoncello
  • 2,5 cl Dubbelfriss Appel/Perzik
  • 0.5 cl Monin Perziksiroop
  • 0.5 cl Limoensap vers

Shake: De ingrediënten van een cocktail kun je shaken of opbouwen. Opbouwen betekent dat ingrediënten meteen in het glas worden gegoten, meestal gevolgd door een kleine 'stir' (roeren). De Bella Pesca is geshaked. Joore gebruikt een Boston Shaker waarvan een deel uit glas bestaat. "De ingrediënten giet je in het glazen deel, leuk voor eventueel publiek dat dan kan zien wat je doet. Het andere deel vul je met ijs. Je zet de twee delen op elkaar en shaken maar. De vloeistof giet je vervolgens door een 'strainer' (zeef) in het glas. Het ijs moet namelijk achterblijven."

Garneren met citroengras en perzik