Nieuws/Binnenland

null

Pinkstersalade met postelein

Simpel, gemakkelijk en verbazend lekker. Postelein met wat gemengde sla, rucola, radijs, kabeljauw en paling. Vooral de radijs en de paling gaan prachtig samen. Een gerecht om lekker mee te experimenteren. Je kan de radijs er zo bij geven, of van tevoren raspen en zo over de paling en de vis doen. Probeer wel echte peperige radijs te krijgen.

Nodig voor voor 4 personen

400 gr kabeljauwfilet en 200 gr gerookte paling.

Voor de salade:gemengde sla, rucola en natuurlijk de postelein.

Voor de dressing wat hojiblanca olijfolie, Japanse rijstazijn (twee delen op een deel), en rasp van de schil van een biologische limoen. Beetje fijne witte peper en een snufje zeezout.

Maak de salade vlak voor het opdienen aan met de dressing. Smeer de kabeljauw met wat olijfolie in en stoom heel even, drie minuten is genoeg. Paling in reepjes snijden en over de warme kabeljauw leggen. Serveren met nieuwe aardappeltjes en een sausje van gesmolten boerenboter.