Nieuws/Binnenland
1185960
Binnenland

null

Pindaschnitzel met warme frisse komkommers en rozijnensaus

Normaal gesproken paneren we een schnitzel alleen met ei en paneermeel.

Dat doen we voor het krokantje, maar je kunt natuurlijk ook extra smaak aan die paneerlaag toevoegen. Vandaag verwerken we pinda’s in onze paneerlaag. Die maken het lekker anders. Haal het vlees voor paneren nog even door de bloem.

Nodig voor 4 personen:

200 gr rijst

50 gr rozijnen

4 eetlepels pinda’s

4 eetlepels paneermeel

4 varkensfilets

2 eiwitten

bloem

1 komkommer

1/3 rode peper

halve eetlepel suiker

1 limoen

1 dl runderfond

3 eetlepels sojasaus

1 eetlepel zoete sushi azijn

Bereiding:

Kook de rijst en laat het uitstomen. Laat de rozijnen wellen in warm water. Hak de pinda’s met het paneermeel fijn in de keukenmachine. Breng het vlees op smaak met zout en peper, haal het door de bloem, het losgeklopte eiwit en uiteindelijk door het paneermeel. Herhaal de laatste twee handelingen. Verhit een pan met een mengsel van olie en boter en bak het vlees krokant. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd het harde vruchtvlees in stukjes. Verhit een pan met een beetje olie en zet de komkommer en fijngehakte peper zonder zaadjes ongeveer twintig tellen aan, breng op smaak met zout en de suiker en blus af met het sap van de limoen. Draai het vuur uit. Breng ondertussen de rozijnen met de fond, sojasaus en sushi azijn aan de kook. Draai het vuur laag en laat het mengsel 5 minuten zachtjes pruttelen.

Serveren:

Maak op elk bord een bolletje van de rijst. Verdeel de komkommersalade er omheen, leg een schnitzel op de rijst en druppel de saus om het gerecht.