Nieuws/Binnenland
1185981
Binnenland

null

Oesterzwammen met peultjes in roomsaus en rempejek

Als mensen aan eetbare paddenstoelen denken, ziet het grootste deel ongetwijfeld champignons voor zich.

Logisch, maar er is zoveel meer moois te krijgen. Neem oesterzwammen. Deze grote paddenstoelen hebben veel meer smaak. Zorg dat je ze niet te lang in de pan laat liggen, anders blijft er niets anders dan snot over.

Nodig voor 4 personen:

200 gr rijst

1 ui

2 teentjes knoflook

400 gr oesterzwammen

150 gr peultjes

halve eetlepel komijnzaadjes

1 theelepel mosterd

2 theelepels kikkoman

2 dl room

100 gr rempejek (pindakoek, toko)

Bereiding:

Kook de rijst en laat het uitstomen. Verhit een pan met een beetje olie. Fruit de gesnipperde ui en knoflook en voeg de hele oesterzwammen, in dunne reepjes gesneden peultjes en komijnzaadjes toe. Voeg de mosterd en sojasaus toe en blus af met de room. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Serveren:

Maak met behulp van een ring of kommetje op elk bord een rondje van de rijst. Schep er het paddenstoelenmengsel op en naast en bestrooi met stukken rempejek.