Nieuws/Binnenland
1186293
Binnenland

null

Paprikasoep met sugarsnaps en geitenkaas

Eigenlijk is er niets zo makkelijk als soep maken.

Over aanbranden hoeven we bijvoorbeeld niet eens na te denken. Wie vaker mijn recepten gebruikt, heeft vast gezien dat de basis van veel van mijn soepen hetzelfde is. Dit keer voegen we paprika toe, maar je kunt er zelf natuurlijk ook mee variëren.

Nodig voor 4 personen:

1 uitje

1 teentje knoflook

4 rode paprika’s

1 dl witte wijn

1 liter kippenbouillon

250 gr sugarsnaps

300 gr verse geitenkaas

Bereiding:

Verhit een pan met een beetje olie. Fruit de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de in stukjes gesneden paprika’s toe en blus na 2 minuten af met de wijn. Breng aan de kook en voeg de bouillon toe. Kook de soep 10 minuten, pureer het met de staafmixer en breng verder op smaak met zout en peper. Verhit een pan met een beetje olie en bak de sugarsnaps 2 minuten op hoog vuur. Voeg de in stukken gesneden geitenkaas toe en draai het vuur uit.

Serveren:

Verdeel het sugarsnapmengsel over diepe borden en schep voorzichtig de soep er omheen. Lekker met vers brood.