Nieuws/Binnenland
1186333
Binnenland

null

Pasta met asperges, ham en parmezaansaus

Het is weer aspergetijd.

Traditioneel begint de oogst van asperges in ons land op de tweede donderdag van april en duurt tot 24 juni. Hoe dan ook, het is zonde om deze heerlijke stengels in de winkel te laten liggen. Ik zal zorgen dat er de komende tijd nog heel wat lekkere recepten met asperge verschijnen, maar hier vast een voorproefje!

Nodig voor 4 personen:

250 gr spaghetti

500 gr witte asperges

250 gr achterham

10 blaadjes verse basilicum

1 sjalotje

1 teentje knoflook

0,5 dl witte wijn

1,5 dl room

1 eetlepel boter

75 gr geraspte parmezaan

Bereiding:

Kook de spaghetti in ruim water en spoel het koud. Snijd de asperges in schuine stukken. Verhit een pan met een beetje olie en bak ze op half hoog vuur aan tot ze zacht worden. Voeg de spaghetti en in stukken getrokken ham toe. Draai het vuur uit en meng het basilicum door de pasta. Verhit ondertussen een pan met een beetje olie, fruit de gesnipperde sjalot en knoflook en blus af met de wijn. Breng aan de kook, voeg de room, boter en Parmezaanse kaas toe en pureer het mengsel met de staafmixer glad. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

Serveren:

Verdeel de pasta over de borden en schenk de saus erover