Nieuws/Binnenland

null

Gegrild broodje haring met piccalillymayo

De gele kleur van piccalilly is afkomstig van geelwortel, dat we ook wel kennen onder de naam kurkuma of koenjit.

Deze wortel lijkt aan de buitenkant een beetje op gemberwortel, maar de smaken liggen mijlenver uit elkaar. Zodra je geelwortel doorsnijdt, is het direct duidelijk waaraan deze knol zijn naam dankt.

Nodig voor 4 personen:

2 rode paprika’s

1 Turks brood

4 eetlepels piccalilly

2 eetlepels mayonaise

4 haringen

150 gr veldsla

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika’s in stukken, meng ze met een beetje olijfolie en zout en peper naar smaak en gaar ze in 15 minuten in de oven.

Verhit een grillpan en grill het brood kort aan beide zijden. Meng de piccalilly met de mayonaise. Breng op smaak met een beetje zout. Snijd de haring in stukken.

Serveren:

Snijd het brood in punten en snijd deze in het geheel doormidden. Besmeer de onderste helft van het brood met de piccalillymayo, verdeel daar de paprika, haring en veldsla over en leg de bovenkant van het brood er op.