Nieuws/Buitenland
1187623557
Buitenland

Witte Huis-adviseur Miller test positief op coronavirus

Stephen Miller.

Stephen Miller.

WASHINGTON - Witte Huis-adviseur Stephen Miller is besmet met het coronavius. Miller bevestigde aan persbureau Reuters het nieuws van een verslaggever van NBC dat hij positief was getest op het virus. De adviseur is de meest recente persoon in de nabijheid van de met het coronavirus besmette president Donald Trump, die ook positief is getest.

Stephen Miller.

Stephen Miller.

Miller liet zelf aan Reuters weten dat hij al vijf dagen afgezonderd aan het werk is en in zelfisolatie zit. Hij testte dinsdag positief op corona. De adviseur is de echtgenoot van Katie Miller, de perschef van vicepresident Mike Pence. Zij was in mei besmet geraakt met het coronavirus.

De assistent-perssecretaris van het Witte Huis Brian Morgenstern meldde dinsdagavond aan CNN dat er behalve Miller geen nieuwe coronabesmettingen waren vastgesteld in het Witte Huis.

Trump en zijn echtgenote Melania maakten afgelopen vrijdag bekend dat zij besmet waren geraakt. Adviseur Hope Hicks, woordvoerster Kayleigh McEnany, campagnechef Bill Stepien, de voorzitter van het nationale partijcomité van de Republikeinen Ronna McDaniel, de Republikeinse senatoren Ron Johnson, Mike Lee en Thom Tillis en Trumps ex-adviseur Kellyanne Conway testten ook allemaal positief op het coronavirus.