Nieuws/Buitenland
1187906861
Buitenland

Als Pence over China begint: ’Geen signaal, even geduld aub’

Mike Pence

Mike Pence

PEKING - Kritische opmerkingen van de Amerikaanse vicepresident Mike Pence over China waren volgens de censuur in Peking niet geschikt voor televisiekijkers in dat land. De doorgifte van zender CNN stopte abrupt toen Pence in het debat met zijn rivaal Kamala Harris zijn pijlen op China richtte.

Mike Pence

Mike Pence

Kijkers kregen „geen signaal, even geduld aub” te zien toen Pence zei dat China schuldig is aan de mondiale verspreiding van het coronavirus. Bij het volgende onderwerp in het debat was de zender weer in de lucht.

Het is in China gebruikelijk dat de censuur ingrijpt als er beschuldigingen tegen het land worden geuit op Amerikaanse zenders. Voorheen ging het scherm gewoon op zwart, maar sinds enkele maanden verschijnt dan een boodschap dat er mogelijk geen signaal is. CNN is in China alleen te zien in huizen waar buitenlanders wonen, in hotels van internationale ketens en in universitaire instellingen.

In een nieuwe podcast ‘Trump vs. Biden – de strijd’ gaan twee Nederlandssprekende Amerikanen met elkaar in discussie. Jill Adler stemt op Joe Biden, Brian Godor is Republikein: