Nieuws
1188170
Nieuws

Newcastle op het vinkentouw

Door de voetblessure van Andreas Bjelland en de verwachte transfer van Douglas naar Fulham is de kans levensgroot aanwezig, dat FC Twente-trainer Steve McClaren ineens zijn hele verdedigingscentrum van de laatste weken kwijt is. Al gaf FC Twente-voorzitter Joop Munsterman gisteren wel te kennen, dat de ernst van de blessure van Bjelland ook een rol speelt bij de beslissing om Douglas wel of niet te verkopen.

Munsterman: ,,Alles speelt een rol. We nemen alle factoren mee”, aldus de preses, die andermaal herhaalde, dat hij niet verwacht tot zaken te komen tussen nu en vrijdag middernacht. ,,Ik verwacht dat Douglas gewoon bij ons blijft. Hij wil zelf ook helemaal niet weg.”

Dat zegt niet altijd alles, want ook Bryan Ruiz wilde vorig jaar eigenlijk niet naar Fulham, maar uiteindelijk ging hij toch. Vanuit Engeland sijpelen berichten door, dat ook Newcastle United zich weer in de strijd om Douglas gaat mengen. De kans is aanwezig, dat de Magpies de 30-jarige Argentijnse centrumverdediger Fabricio Coloccini nog aan de man brengen – onder meer Manchester City heeft interesse – en dan is Douglas de gedroomde vervanger.

Als het zover komt, dringt de vergelijking met precies een jaar geleden zich op. Ook toen vochten Fulham en Newcastle United tot de transferdeadline om een FC Twente-speler – Bryan Ruiz – en won de club van Martin Jol de strijd, al wilden de Magpies op de valreep nog een helikopter inzetten om Ruiz van Londen naar Newcastle te lokken.