Nieuws/Binnenland
1189099
Binnenland

Bos kan lachen om schuiver

De stilte voor de storm in het finale weekend van de Eneco Tour werd gistermiddag alleen even verstoord door een paniekerige schreeuw over de koersradio. In volle finale van de vijfde etappe had Theo Bos het achterwiel van een voorganger niet meer kunnen ontwijken en was tegen het asfalt geklapt. Dat leidde tot enige consternatie.Het was meer de schrik dan dat er sprake was van (lichamelijke) schade bij Rabobanks snelle man, die logischerwijs de sprintafspraak in Aalter moest skippen.

Bos kon kort na de finish alweer hard lachen om het incident op drie kilometer van de streep. Hij had wat last van zijn rug en een bilspier. Het zag er angstaanjagend uit toen hij na zijn val groggy opstond en rechtstreeks in de armen van een toegesnelde arts wankelde.

"Dat deed ik omdat ik dacht dat ik zou flauwvallen. Die man ving me op, begon me gelijk vragen te stellen”, vertelde Bos „Hij wilde weten of ik wist welke dag het was. Ja, zei ik toen, die vraag kun je beter achterwege laten, want ik weet sowieso nooit welke dag het is…”