Nieuws/Binnenland
1189339
Binnenland

Heftige beelden Haagse rellen opgedoken

VIDEO: Relschoppers Schilderswijk duwen motoragent omver

DEN HAAG - Van de ongeregeldheden in de Haagse Schilderswijk afgelopen zaterdag zijn schokkende nieuwe beelden opgedoken waarop te zien is hoe een dolle menigte een motoragent in het nauw drijft.

In een ingezonden video, die in handen is van de lokale nieuwssite Regio15, is te zien hoe relschoppers de motoragent omver proberen te duwen. De motor valt om, de politieman kan op het nippertje aan de dolgedraaide menigte ontsnappen.

Rellen

In de wijk braken rellen uit nadat Marokko zich had gekwalificeerd voor het WK-voetbal volgende jaar in Rusland. Direct na de laatste fluitsignalen van de voetbalwedstrijd Ivoorkust-Marokko gingen honderden supporters de straat op om de plaatsing voor het WK voetbal van Marokko te vieren. De feestvreugde sloeg om toen een groep van ongeveer honderd feestvierders enkele voertuigen op de Vaillantlaan lieten stoppen en de inzittenden van een auto mishandelden.

Agenten hielden na een korte charge een 16-jarige Hagenaar aan voor betrokkenheid. De verdachte werd door een politiehond gebeten. De ’feestvierders’ reageerden door de agenten te bekogelen en vuurwerk af te steken. De politie besloot de mobiele eenheid in te zetten, waarna de rust terugkeerde.