Nieuws/Binnenland
1191143
Binnenland

TOP 10

Anne Frank Huis meest leerzame dagje uit

Het Anne Frank Huis wordt gezien als de leerzaamste bestemming voor een dagje uit. Daar zijn jong en oud het over eens. De Efteling is het meest gewaardeerde attractiepark onder Nederlanders, blijkt uit een tweejaarlijks merkenonderzoek.

Na het Anne Frank Huis staat Zeehondencrèche Lenie 't Hart op de tweede plaats van de meest populaire en leerzame dagattracties. Het werk van Lenie 't Hart vindt men zeer sympathiek en het bezoek nuttig voor kinderen.

Alle aandacht op televisie blijkt ook goed mee te werken aan de sterke positie van de zeehondenopvang. Het merkenonderzoek is overigens uitgevoerd door Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 1250 respondenten.

Top-10 van leerzame dagattracties met de sterkste reputatie

1. Anne Frank Huis

2. Zeehondencrèche Lenie 't Hart

3. Rijksmuseum Amsterdam

4. Het Spoorwegmuseum

5. Deltapark Neeltje Jans

6. Aviodrome

7. Omniversum

8. Autotron Rosmalen

9. Archeon

10. SEA LIFE

 

Dolle pret in het Dolfinarium

Top-10 van ontspannende dagattracties met de sterkste reputatie

1. Efteling

2. Dolfinarium

3. Madurodam

4. Apenheul

5. Artis

6. Burgers' Zoo

7. Diergaarde Blijdorp

8. Safaripark Beekse Bergen

9. Dierenpark Emmen

10. Ouwehands Dierenpark Rhenen

Corpus is de sterkste stijger

Sinds de vorige meting in 2010 is Corpus het sterkst gestegen. Het draagvlak voor deze attractie over het menselijk lichaam verdubbelde in twee jaar tijd. Ook de reputatie van science center NEMO en Deltapark Neeltje Jans steeg met tientallen procenten. De grote dalers zijn GaiaZoo in Kerkrade, Koningin Juliana Toren in Apeldoorn en avonturenpark Hellendoorn. De reputatie van deze uitstapjes liep in afgelopen twee jaar een flinke deuk op.

 

Hoge groeiverwachting bij het Rijksmuseum

Voor de komende jaren verwacht de bevolking vooral bij het Rijksmuseum een enorme groei. Veel Nederlanders kijken kennelijk uit naar de heropening van het totale gebouw in 2013. Ook bij het recent vernieuwde Madurodam verwacht men een flinke bezoekerstoename.

Openluchtmuseum is het aantrekkelijkst geprijsd

Voor veel mensen vormt de entreeprijs een barrière om dagattracties te bezoeken. Het Openluchtmuseum in Arnhem vormt hierop een uitzondering en biedt volgens de bevolking de beste prijs-kwaliteitverhouding. Ook de prijzen van het Dolfinarium en van Madurodam worden als bescheiden ervaren.

Welke dagattractie vindt u het meest leerzaam of leuk? Laat het ons weten en laat hieronder uw reactie achter.