Nieuws/Buitenland
1191334330
Buitenland

Trump wil via rechter Twitteraccount terugkrijgen

MIAMI - Oud-president Donald Trump wil via een federale rechter afdwingen dat hij weer toegang krijgt tot zijn geblokkeerde Twitteraccount. Dat blijkt uit documenten die zijn advocaten hebben ingediend bij een rechtbank in Miami. Twitter en andere socialemediaplatforms deden Trump begin dit jaar in de ban nadat aanhangers van hem het Capitool hadden bestormd.

Trump had meer dan 88 miljoen volgers op zijn Twitteraccount en gebruikte het platform veelvuldig als communicatiemiddel. Volgens de Republikein oefent Twitter „een mate van macht en controle uit over het politieke discours in dit land die onmetelijk, historisch gezien ongekend en uiterst gevaarlijk is voor het open democratisch debat”, stellen zijn advocaten in het verzoek aan de rechtbank.

De oud-president vindt dat Twitter hem onterecht „gecensureerd” heeft door waarschuwingen bij zijn berichten te zetten. Het platform plaatste sinds de presidentsverkiezingen in november waarschuwingen bij berichten van de president waarin hij onjuistheden, zoals over de uitslag van de verkiezingen, verspreidde. De berichtensite attendeerde dat informatie in die tweets „mogelijk misleidend” of „in twijfel getrokken” is.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop