Nieuws/Binnenland
1191360
Binnenland

Intimidatie op Curaçao

De man die op Curaçao de stekker uit het kabinet van Gerrit Schotte trok, is nu het slachtoffer geworden van een aanslag op zijn bedrijfswagens. Twee trucks met ijsklontjes van de Curaçaose parlementsvoorzitter Dean Rozier werden afgelopen weekend in brand gestoken. Rozier zelf bleef ongedeerd, maar is hevig verrast door de brutaliteit. „Ik wist dat sommigen me in het vizier houden, maar dit had ik niet verwacht.”

Het is het tweede geval van politieke intimidatie op het Caribische eiland in slechts enkele dagen tijd. In het weekend werd PAR-politicus Jeser El Ayoubi door aanhangers van Schotte omsingeld, geïntimideerd en met flessen bekogeld. In de aanloop van de verkiezingen van 19 oktober is de sfeer steeds grimmiger op het eiland.

Camerabeelden van de aanslag bij ijsfabriek Kortijn moeten de politie helpen bij het achterhalen van de daders. Rozier kan als mogelijke daders alleen maar fanatieke aanhangers van Schottes partij, Movementu Futuro Korsou (MFK), bedenken. „Verder heb ik geen vijanden.”

Lees meer in De Telegraaf.