Nieuws/Binnenland

Tot 35 gewonden bij aanrijding trams Den Haag

Door een botsing tussen twee trams in de buurt van station Hollands Spoor in Den Haag zijn dinsdagmorgen 36 gewonden gevallen. Dat meldde vervoersbedrijf HTM. Over de precieze aard van de verwondingen is nog niets bekend. Veel mensen hebben verwondingen aan het gezicht, zoals bloedneuzen.

Van hen zijn er vier per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De overige 32 zijn met twee stadsbussen naar twee verschillende ziekenhuizen in Den Haag vervoerd.

In de tram die achter op de ander botste, vielen de meeste gewonden. Ook de bestuurder van deze tram heeft letsel. De bestuurder is aanspreekbaar. Beide trams zaten redelijk vol.

De aanrijding gebeurde door onbekende oorzaak op de kruising van de Jacob Catsstraat en de Parallelweg. Een tram botste achter op een andere tram. Behalve ambulances brachten ook bussen van de HTM gewonden naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde om ongeveer 9.50 uur. Behalve passagiers is ook een trambestuurder gewond geraakt. De voorkant van tram 11 is flink beschadigd, evenals de achterkant van tram 9, waar 11 tegenaan is gebotst.

De oorzaak van de aanrijding is niet bekend. De trams staan nog ter plaatse voor onderzoek. De trams hebben geen automatische beveiliging, zoals sensoren of een dodemansknop in geval een botsing dreigt. De aanrijding had plaats op een recht stuk trambaan.

Een afzetting die werd ingesteld, is inmiddels weer opgeheven. Politie en brandweer zijn aanwezig.