Nieuws/Binnenland
1192224822
Binnenland

Last van crashende apps op iPhone? Dit is de oorzaak

Even geen nieuwe Tindermatch scoren zo vlak voor de vrijdagmiddagborrel. En ook andere populaire apps als Spotify, Pinterest, TikTok en Flitsmeister starten momenteel moeilijk op wegens technische problemen bij Facebook. De apps crashen op de iPhone vrijwel direct na het opstarten en zijn dus even niet te gebruiken.

Dat meldt RTL. De problemen doken vrijdag aan het einde van de ochtend voor het eerst op. Volgens de omroep starten nu bij veel iPhone-gebruikers de populaire applicaties niet meer op. Facebook onderzoekt de storing.

„We onderzoeken een toename in foutmeldingen van onze iOS SDK die ervoor zorgt dat bepaalde apps crashen”, aldus een woordvoerder tegen RTL. Appbouwers kunnen die toevoegen aan de app om het gedrag van hun gebruikers te meten, ook als die geen Facebook-account hebben.

Het probleem speelt alleen bij de iOS-apps voor iPhones. De Android-versies doen het gewoon en ook online zijn er geen problemen.

’Oplossing’

De getroffen apps zijn wel weer te openen als de iPhone in vliegtuigmodus wordt gezet. Kanttekening is wel dat veel applicaties niet goed draaien zonder een werkende internetverbinding.

Via de DownDetector komen wereldwijd meldingen binnen van storingen bij de verschillende apps. Ook spelers van Call of Duty Mobile ondervinden problemen.

In mei waren er ook al problemen met de apps door toedoen van Facebook. Die storing was binnen een dag verholpen.