Nieuws
1192441
Nieuws

Mertens moet vrezen voor basisplaats

Welke speler(s) gaat Dick Advocaat slachtofferen na de afgang tegen FC Utrecht? Deze vraag houdt iedereen flink bezig bij PSV, dat donderdag in Oekraïne de strijd aanbindt met Dnjepr Dnjepropetrovsk in de Europa League.

Dries Mertens is een van de spelers die moeten vrezen voor diens basisplaats. De kleine Belg bleef afgelopen zondag, net als Ola Toivonen, na een bijzonder teleurstellende eerste helft in de kleedkamer achter.

RKC Waalwijk

In de eerste competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk, die de Eindhovense club eveneens op vreemde bodem verloor, overkwam Mertens hetzelfde. "Ik had op meer krediet gerekend”, liet de aanvaller in de week na die eerste zeperd van dit seizoen weten. Advocaat counterde die opmerking direct: "Als ik iemand opstel, is dat zijn krediet. Dan moet je het vervolgens wel laten zien.”

Philips Stadion

Mertens, die voor eigen publiek in het Philips Stadion over het algemeen beter uit de verf komt dan in uitduels, maakte tot dusver één doelpunt en gaf vijf assists in dit prille eredivisieseizoen. In zijn debuutjaar in Eindhoven was hij met zeven doelpunten na vijf speelronden een stuk productiever.

Memphis Depay

Nu Mertens voor de tweede keer in korte tijd heeft gefaald en zijn concurrent Memphis Depay een bevredigende invalbeurt in Utrecht kende, komt een reserverol voor de Belgische international steeds dichterbij. Voor Advocaat kan het duel met Dnjepr een mooie gelegenheid zijn om Mertens aan de kant te houden en de talentvolle Depay een keer vanaf het begin de kans te geven.

Lees het volledige verhaal over PSV in de online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).