Nieuws/Binnenland
1192612
Binnenland

Elia tipt Ajax over Dortmund

Eljero Elia ziet vanavond kansen voor Ajax tegen Borussia Dortmund. De Nederlander ging met zijn nieuwe club Werder Bremen op de eerste speeldag van de Bundesliga ook op bezoek in het Signal Iduna Park en was een plaag voor de Dortmund-rechtsback.

"Destijds speelde Oliver Kirch, tegen Ajax zo goed als zeker Lukasz Piszczek”, aldus Elia, die tips heeft voor zijn collega-linksbuiten Derk Boerrigter. „Net als Tobias Sana aan de andere kant moet hij de back van Dortmund voortdurend opzoeken. Niet dat hun vleugelverdedigers koekenbakkers zijn, maar ze hebben een hekel aan één tegen één.”

Voor Boerrigter treedt hij in detail. „Als je als linkeraanvaller van buiten naar binnen komt en dán diep gaat, ligt er een zee van ruimte. Dat komt doordat Dortmund op lijn speelt en de centrumverdedigers niet de allersnelsten zijn.”

Robert Lewandowski

De oud-speler van ADO Den Haag, FC Twente, HSV, Juventus en Oranje zou zijn geld op Ajax zetten. „Borussia is volgens mij niet meer zo sterk als de jaren hiervoor. Of ze hadden tegen ons een offday. Robert Lewandowski springt er bovenuit, maar als Ajax aan voetballen toekomt, zie ik een stunt aankomen.”