Nieuws/Binnenland
1193153
Binnenland

Project X Amsterdam afgelast

Bewoners aan de Amsterdamse grachten kunnen opgelucht ademhalen. Het aangekondigde Project x-feest in de hoofdstad gaat niet door. De initiatiefnemers van Project-X-Amsterdamse-grachten hebben een streep gezet door het evenement, naar eigen zeggen vanwege de negatieve aandacht.

Dat meldt Het Parool. Honderden mensen hadden al toegezegd te zullen komen naar het feest op 16 oktober, waarvan de precieze locatie later bekendgemaakt zou worden. Maar nu staat op de Facebook-pagina van de organisatoren te lezen dat het niet doorgaat “als gevolg van de belachelijke en absurde reacties van groepen en individuen die er louter en alleen op uit zijn om ellende te veroorzaken”. Volgens de initiatiefnemers is door de media-aandacht van de afgelopen dagen “het initiatief in een geheel ander daglicht is komen te staan dan aanvankelijk was bedoeld.”

De bedoeling was volgens hen om een kleinschalig feest te organiseren. Waarom dat dan Project X moest heten (naar de gelijknamige film waarin een feest gierend uit de hand loopt) en waarom mensen en masse via Facebook moesten worden uitgenodigd, leggen de organisatoren dan weer niet uit.

Sinds de rellen in het Groningse Haren, wordt Facebook overspoeld door aankondigingen voor Project X-feesten op andere locaties. De politie heeft gewaarschuwd dit soort oproepen nauwlettend in de gaten te houden.