Nieuws
1194745
Nieuws

'Babel in basis van Ajax'

Frank de Boer ziet in de eerste groepswedstrijd van de Champions League tegen Borussia Dortmund een sleutelrol weggelegd voor Ryan Babel. Als de voortekenen niet bedriegen, wordt de aanvaller – mede vanwege zijn snelheid – tegen de Duitsers als meest geschikte spits gezien en vervangt hij Siem de Jong, die een linie terugzakt.

"Of Ryan als linksbuiten, in de spits of rechtsbuiten staat opgesteld: hij moet zijn kwaliteiten brengen die wij willen zien”, hulde De Boer zich voor de verzamelde pers nog in nevelen over de opstelling. "Die zal ik eerst aan de ploeg bekend maken.” Bij de afwerkvorm in het Westfalenstadion opereerde Babel echter alleen vanuit het aanvalscentrum.

Siem de Jong

Ook aanvoerder De Jong – gezien zijn grote glimlach op de hoogte van De Boers plannen – wilde de toehoorders nog niet wijzer maken dan ze waren. Na de vraag of hij tegen sterke tegenstanders als Dortmund niet liever als rechtermiddenvelder speelt om meer in balbezit te komen, probeerde hij ze zelfs wat zand in de ogen te strooien.

"Ik heb geen voorkeur voor de spits of het middenveld. Als ik in de spits afzak, krijgen we juist een man meer op het middenveld. Sommige duels kun je wat meer doen op de ene plek, soms op de andere. Dat hangt van de wedstrijd af.” De terugkeer van De Jong op het middenrif gaat ten koste van Lasse Schöne.

Lees het volledige verhaal over Ajax in de online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).