Nieuws/Binnenland
1195136492
Binnenland

Verstekelingen op schip uit Koeweit en Irak

De migranten worden met de bus weggebracht.

De migranten worden met de bus weggebracht.

ROTTERDAM - De verstekelingen die dinsdag werden gevonden in een koelcontainer op een vrachtschip in Vlaardingen komen vermoedelijk uit het Midden-Oosten, voornamelijk Koeweit en Irak. Dat meldt de politie. Van de 25 zijn er zes minderjarig. Ze zaten in een koelcontainer op een vrachtwagen aan boord van het schip de Britannia Seaways van rederij DFDS Seaways.

De migranten worden met de bus weggebracht.

De migranten worden met de bus weggebracht.

De politie is nog bezig met het officieel vaststellen van hun identiteit vandaar dat de definitieve herkomst nog niet met zekerheid kan worden vastgesteld, aldus de politie. De chauffeur van de vrachtwagen is een 39-jarige man uit Roemenië. Hij is aangehouden en zijn rol wordt onderzocht. Het is nog onduidelijk of hij wist van de verstekelingen.

Alle verstekelingen zijn aangehouden en overgedragen aan de AVIM, de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel. Ze worden gehoord. Als ze in een ander land een verblijfsvergunning hebben aangevraagd, worden zij naar dat land teruggestuurd.

Het schip was onderweg van de Vulcaanhaven in Vlaardingen naar het Engelse Felixstowe, maar draaide om nadat was gebleken dat er verstekelingen aan boord waren. Het schip keerde terug naar de Vulcaanhaven, waar de 25 mensen van boord werden gehaald. In eerste instantie werden twee van hen overgebracht naar het ziekenhuis, omdat zij zich niet lekker voelden. Zij konden in de loop van de nacht het ziekenhuis verlaten.