Nieuws/Binnenland
1195283
Binnenland

Triest record voor Wisgerhof

Met zijn eigen doelpunt tegen Hannover 96 (2-2 gelijkspel) tekende FC Twente-aanvoerder Peter Wisgerhof voor een triest record. Het was al de derde eigen goal van Wisgerhof in Europees verband (na Sporting Lissabon en Tottenham Hotspur), waarmee hij op eenzame hoogte is gekomen. Nooit eerder passeerde een Nederlandse speler in Europese wedstrijden driemaal zijn eigen doelman.

Evenals Wisgerhof had ook spits Luc Castaignos alle reden om te balen van zijn persoonlijke prestatie. De spits kreeg in de slotfase uitstekende kansen op de winnende goal, maar bleef droog staan. ,,Ik kreeg drie goede kansen en daar had er minstens één van in gemoeten”, toonde Castaignos zich na afloop schuldbewust.

Steve McClaren

,,Hij heeft geweldig gewerkt voor de ploeg en veel meters gemaakt”, aldus FC Twente-trainer Steve McClaren. ,,Waarschijnlijk heeft hij iets te veel werk verzet, waardoor hij op het laatst niet meer voldoende energie had en frisheid miste om die kansen te benutten. Luc is nog altijd bezig om topfit te worden. Er komt een dag dat hij deze kansen wel gaat benutten, daar ben ik van overtuigd.”