Nieuws
1195389
Nieuws

Terpstra vreest voor Spelen

Niki Terpstra vreest na een harde val in de eerste rit van de Ronde van Polen voor deelname aan de Olympische Spelen, aan het einde van deze maand. De 28-jarige coureur van Omega Pharma-QuickStep werd in een Pools ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hij kreeg twee hechtingen in zijn linkerknie. Tevens werden er foto’s gemaakt van zijn linkerschouder en sleutelbeen, die niet leken gebroken.

"Ik denk ook niet dat dat het geval is, maar wel dat de spieren beschadigd zijn. Morgen (vandaag, red). in het Belgische Herentals ga ik langs voor een second opinion”, zei Terpstra. "Hopelijk valt het allemaal mee en kan ik gewoon trainen. Ja, op dit moment heb ik best wel vrees dat ik de Spelen zou kunnen missen.”

Kopman Spelen

Terpstra is met een zege in Dwars door Vlaanderen, zesde plaats in de Ronde van Vlaanderen en een vijfde stek in Parijs-Roubaix de beste eendagsrenner van Nederland. Tevens werd hij tweeënhalve week geleden Nederlands kampioen op de weg. Op de Olympische Spelen is hij later deze maand één van de kopmannen in de ploeg van bondscoach Leo van Vliet voor de wegwedstrijd. De Noord-Hollander rijdt tevens de tijdrit.