Nieuws/Buitenland
1195401585
Buitenland

Ouders verdwenen Maddie houden hoop, maar dit jaar wel ’bijzonder pijnlijk’

LONDEN - De ouders van Madeleine („Maddie”) McCann, die in 2007 in Portugal verdween, staan op hun website stil bij hun dochter die op 12 mei 18 jaar zou worden. Ze noemen het dit jaar dan ook bijzonder pijnlijk, schrijven ze op de site Find Madeleine, veertien jaar na de mysterieuze verdwijning tijdens een vakantie.

„Elke mei is moeilijk, een herinnering aan vroegere jaren, aan gemeenschappelijke jaren, die verloren of gestolen zijn. Dit jaar is het bijzonder pijnlijk omdat wij Madeleines achttiende verjaardag zouden vieren”, schrijven Kate en Gerry McCann. Ze hebben de hoop op een weerzien nog steeds niet opgegeven. „Wij klampen ons vast aan de hoop, hoe klein die ook mag zijn, dat wij Madeleine zullen terugzien.”

De dochter verdween kort voor haar 4e verjaardag uit het vakantieappartement dat haar ouders hadden gehuurd in Praia da Luz in de Algarve. Het paar zat toen verderop met vrienden te eten. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Tegen een Duitse verdachte die in Duitsland een celstraf in een andere zaak uitzit, is nog geen aanklacht geformuleerd.

Nog altijd veel vragen

De ouders van Maddie bedanken de autoriteiten die het onderzoek voortzetten, ondanks de coronapandemie. „Zoals wij dikwijls hebben gezegd, wij moeten weten wat er met onze lieve dochter is gebeurd, wat het ook is.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo