Nieuws/Buitenland
1195791232
Buitenland

Franse ex-minister en milieuactivist onder vuur voor verkrachting

PARIJS - De Franse ex-minister en klimaatactivist Nicolas Hulot heeft besloten zich uit het openbare leven terug te trekken na nieuwe aantijgingen van seksueel geweld en verkrachting. Hij zegt zich zo te willen beschermen tegen al het „vuil.” Hulot, die geldt als de bekendste Franse strijder voor een beter milieu, „walgt” van alle beschuldigingen.

De populaire mediafiguur (66) legt onder meer het erevoorzitterschap neer van zijn eigen milieustichting. Hulot kondigt zijn stap aan in verband met een televisiedocumentaire waarin vrouwen opnieuw over zijn gedrag klagen. Eerder was een officiële verkrachtingszaak tegen Hulot gestopt. Het betrof een kleindochter van voormalig president Mitterrand.

Hulot noemt de nieuwe beschuldigingen, die teruggaan tot 1989, pure leugens. Hij was in 2017 door president Macron benoemd tot minister, maar hij nam ruim een jaar later ontslag, enkele maanden na de onthullingen over de verkrachtingszaak-Mitterrand. Hij stapte op tijdens een live-interview over de affaire op de radio.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop