Nieuws/Binnenland
1196390
Binnenland

Hond terroriseert woonwijk

Een hond in het dorpje Wateringen zorgt voor grote angst onder buurtbewoners. De zeer agressieve viervoeter zou kinderen en dieren aanvallen, met al één dode poes tot gevolg. Bewoners sidderen van angst voor de hond en houden hun kinderen binnen.

De kinderrijke buurt Plan Zuid is doodsbang voor de grote zwarte hond Sheltie, vertelt Priscilla van Iperen. Haar poes Mexxy werd uit het niets 'aan stukken gescheurd' door het dier. De eigenares van Sheltie kon het helemaal niets schelen, vertelt de vrouw. "Zij stond erbij en keek ernaar. Daarna liep ze weg alsof er niets was gebeurd."

De dood van Mexxy bracht een schok teweeg in het hechte buurtje, aangezien het zeker niet de eerste keer was dat de loslopende hond zijn agressie botvierde op een onschuldige. Een buurjongen van Priscilla werd ooit aangevallen door de hond en andere honden moeten vrezen voor hun veiligheid.

Hondeneigenaren Hans en Jannie spreken van een incident. "Onze honden zijn altijd aangelijnd als we ze uitlaten. Nu braken ze per ongeluk los. Het was echt een ongeluk."

Lees alle details vandaag in De Telegraaf