Nieuws
1196985
Nieuws

Club laat Narsingh bewust lopen

Ajax let op de kleintjes

Met de overstap van Luciano Narsingh naar PSV heeft Ajax voor het eerst de consequentie aanvaard van zijn eigen nieuwe beleid. Directeur Marc Overmars bereikte met de speler op hoofdlijnen een akkoord voor vier jaar, maar liet zich niet verleiden tot het betalen van de hoofdprijs aan Heerenveen.

"We hadden het bedrag dat we maximaal wilden uitgeven bepaald. En daar zijn we niet van afgeweken”, onderstreepte commissaris Theo van Duivenbode de visie van Johan Cruijff en de eerdere woorden van Frank de Boer. „Ajax heeft voor de jeugd gekozen. De tijd dat er miljoenen en miljoenen werden uitgegeven, is voorbij”, aldus Van Duivenbode.

Jeugd krijgt kans

Van Duivenbode – zaterdag toeschouwer bij Noordwijk-Ajax (0-8) – moet tevreden hebben toegezien hoe trainer Frank de Boer het eerste uur de jeugd de kans gaf. Stefano Denswil, Mitchell Dijks, Joël Veltman, Ruben Ligeon, Jody Lukoki en Davy Klaassen toonden zonder meer aan potentie te hebben.

De ingeslagen weg is – zeker in de huidige economische crisis – lovenswaardig, maar houdt ook een risico in. Trainers en spelers worden nu eenmaal afgerekend op resultaten en fans zijn over het algemeen ongeduldig. Of Ajax met het huidige materiaal en één of twee jeugdige aankopen kan opboksen tegen PSV, AZ en FC Twente, is de vraag. En de Champions Leaguemiljoenen zijn juist (nog) zo nodig om de gaten te dichten.

Bezuinigen

Met De Boer aan het roer valt echter niet uit te sluiten dat hij het huzarenstukje van de afgelopen twee jaar herhaalt. "Met deze groep kunnen we meedoen om de titel.” Marc Overmars, directeur Voetbalzaken bij Ajax, stelde de supporters gerust. "Bezuinigingen zijn noodzakelijk, maar we zullen er alles aan doen om een topselectie te krijgen.”

Lees het volledige verhaal over de bezuinigingen bij Ajax in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).