Nieuws
1197224
Nieuws

Het grote geheim van Team Sky

Vier weken geleden zat Servais Knaven, ploegleider van het Britse Team Sky, in de Dauphiné met geletruidrager Bradley Wiggins in dit hotel. Destijds wisten ze al dat het een doel was om op deze plaats de gele trui om de schouders van de Londenaar te hebben. Maar dat Team Sky zo zou huishouden in het eerste deel van de Tour had hij nooit verwacht.

"We waren zeker van onszelf, maar je moet altijd afwachten hoe sterk de concurrentie voor de dag komt. Ook wij kijken met een open mond hoe we domineren. Dat we met Wiggins en Froome eerste en tweede eindigen in de tijdrit is ook ver boven onze verwachtingen.”

Grote geheim

Wat is het geheim van Team Sky? Knaven: "Het enige geheim dat ik kan aangeven is dat iedereen hier nét iets harder werkt. In ieder detail wordt geprobeerd om de concurrentie slimmer af te zijn. Onze mecaniciens zijn bijvoorbeeld altijd later klaar dan die van de andere ploegen. Als een tube ook maar iets versleten is, wordt er geen enkel risico genomen en meteen een nieuwe opgelegd. Zelf heb ik opgekeken hoeveel er gecommuniceerd wordt en hoe alle gesprekken worden opgeslagen. Daarbij kan iedereen hier heel taakbewust werken. Er zijn meer mensen bij de ploeg, waardoor iedereen zich volledig kan focussen op zijn eigen taak.”

Lees het gehele interview met Servais Knaven in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).