Nieuws
1198369
Nieuws

Boyata akkoord met FC Twente

FC Twente heeft met Dedryck Boyata (21) een mondeling akkoord bereikt. De Belgische centrale verdediger meldde zich gisteren samen met zijn vader Bienvenu Boyata in Enschede voor een rondleiding door het stadion, onderhandelde met positief resultaat met voorzitter Joop Munsterman en bezocht vervolgens de wedstrijd NEC-FC Twente.

De Enschedese club hoopt vandaag de deal met Manchester City af te ronden. Behalve huren is ook kopen nog een optie. FC Twente wil Boyata ook aantrekken, als de transfer van Douglas nog spaak loopt, zo gaf Munsterman gisteren te kennen.

Wisgerhof

Andere mutaties in de defensie van FC Twente zijn niet uitgesloten. Zo wilde Rasmus Bengtsson eerder deze zomer verhuurd worden, heeft VVV-Venlo Nils Röseler op het oog als vervanger van Maya Yoshida en bereikte FC Twente vorige week nog overeenstemming met FC Groningen over een transfer van Peter Wisgerhof.

De routinier besloot voor zijn kans bij FC Twente te gaan en daarvoor lijkt hij beloond te worden, want in Nijmegen kwam Wisgerhof alweer als vervanger van Andreas Bjelland in het veld. ,,Ik heb aangegeven, dat ik de strijd niet wil opgeven. In het voetbal kan alles zo veranderen en de trainer weet wat hij aan me heeft”, aldus Wisgerhof.

Plet

Ook Glynor Plet was terug van weggeweest. Tegen NEC, dat met FC Twente een akkoord had over een transfer van de spits, zat hij op de bank. Voorlopig is de overbodige Plet nog niet weg uit Enschede. Beerschot is afgehaakt, terwijl de spits ook geen optie meer is voor NEC. ,,Wij zijn niet geïnteresseerd in spelers, die niet graag naar NEC toekomen”, aldus NEC-trainer Alex Pastoor.