Nieuws/Binnenland
119864
Binnenland

Gelderland wil door met zieke Cornielje

Bij Clemens Cornielje werd een hersentumor ontdekt.

Bij Clemens Cornielje werd een hersentumor ontdekt.

ARNHEM - Gelderland gaat de zieke Clemens Cornielje bij de minister van Binnenlandse Zaken voordragen voor een derde termijn als commissaris van de Koning.

Bij Clemens Cornielje werd een hersentumor ontdekt.

Bij Clemens Cornielje werd een hersentumor ontdekt.

Gelderland gaat de zieke Clemens Cornielje bij de minister van Binnenlandse Zaken voordragen voor een derde termijn als commissaris van de Koning. Dat hebben Provinciale Staten woensdag unaniem besloten. Cornielje is ongeneeslijk ziek en heeft een hele slechte prognose, schreef hij maandag aan de Staten. Die dag was bij hem een grote hersentumor ontdekt.

Cornielje ziet de voordracht als „een geweldige steun in de rug, die moed en kracht geeft om de komende onderzoeken in te gaan”, zo liet hij via de plaatsvervangend voorzitter van de Staten Kees van Baak (CDA) woensdag weten. De commissaris is zelf woensdag niet bij de Statenvergadering wegens het slechte nieuws over zijn ziekte. Dinsdag was hij wel bij de vergadering van Gedeputeerde Staten.

De 58-jarige Cornielje (VVD) trad in 2005 aan als commissaris in Gelderland. Daarvoor was hij Tweede Kamerlid. Hij is populair en wilde zelf graag nog eens zes jaar in „zijn geliefde Gelderland” blijven. „Ik zou dat graag nog een tijd doen, maar het moet ook kunnen. Morgen onderga ik verdere onderzoeken. Volgende week volgt de uitslag. We leven nu van dag tot dag”, aldus Cornielje in een schriftelijke reactie op de voordracht.