Nieuws/Opmerkelijk

Bejaarde weduwnaar bakt taarten voor behoeftigen

Joe Kellner

Hastings - Je bent nooit te oud om een steentje bij te dragen, dat bewijst de 98-jarige Leo Kellner uit Hastings, Nebraska. Nadat zijn vrouw overleed aan de gevolgen van dementie besloot hij lekkernijen te bakken voor minderbedeelden. Zo wil hij zijn moeder - die hem leerde bakken - en zijn vrouw eren terwijl hij teruggeeft aan de samenleving.

Joe Kellner

Kellner voelde zich totaal verloren na het overlijden van zijn vrouw in 1993, zegt hij tegenover Today. „Ik mopperde en jammerde en besloot dat ik iets moest doen. Dat is hoe het begon.” In het eerste jaar bakte hij maar liefst 144 taarten voor mensen die het moeilijk hadden - zowel financieel als persoonlijk. Hij nam contact op met verschillende begrafenisondernemers en zei graag een hand uit te willen steken naar rouwende families - rekening houdend met eventuele allergieën en voorkeuren.

Joe Kellner

„Iedereen is mijn favoriet - ik houd van iedereen”, zegt Kellner. „Mensen die het me moeilijk maakten toen ik door een zware periode ging, die vergeef ik. Ik heb taarten en cakejes voor hen gebakken. Liefde koestert geen wrok.” Kellner heeft genoeg zware momenten gekend in zijn leven. Toen hij jong was raakte zijn gezin de boerderij kwijt in de economische crisis. Hij verhuisde van staat naar staat om werk te zoeken. „Ik weet hoe het is om arm te zijn. Vaak aten we een mix van enkel ei en meel. Nu bak ik daar iets heerlijks van voor mensen die het kunnen gebruiken.”

Nu staat Kellner er niet meer alleen voor. Veel mensen doneren ingrediënten en hij krijgt van over de hele wereld bedankjes, zelfs uit Alaska. Ook leert hij de kinderen in zijn buurt bakken zodat ze net als hij liefde kunnen verspreiden.