Nieuws/Binnenland
1199994
Binnenland

Duke Nukem Forever-maker wendt zich tot Gambitious

3D Realms, de studio achter Duke Nukem Forever, probeert via de nieuwe investeringswebsite Gambitious alsnog de postapocalyptische shooter Earth No More gefinancierd te krijgen. De game belandde in 2009 in de ijskast.

Het project voor Earth No More zal binnenkort van start gaan. Naast 3D Realms is nog een grote ontwikkelaar te vinden op de website van Gambitious. Ook Firefly Studios probeert investeerders te vinden voor hun project: Stronghold: Crusader II.

Het is nog niet duidelijk voor welke van de twee Gambitious-modellen de beide studio’s gebruik zal kiezen: doneren of investeren. Donateurs krijgen als beloning een T-shirt of het uiteindelijke spel kado, wat we kennen van concurrent Kickstarter. Bij het tweede model, wordt voor €20 per aandeel geïnvesteerd in het project in ruil voor een percentage in het project (vaak een deel van de omzet).

Hoewel Gambitious een wereldspeler wil zijn, is het ook een aanjager voor Hollands talent. Momenteel zitten er twee projecten van Nederlandse ontwikkelstudio’s in de portfolio van Gambitious: het spelletje Candy Kids van de Brabantse studio Abstraction Games en Pantzer Pets van de Amsterdamse studio Gamundo.