1200320
Binnenland

Kunsthal geniet internationale faam

De Kunsthal, waar in de nacht van maandag op dinsdag een grote kunstroof plaatsvond, is een groot expositiegebouw in Rotterdam dat gericht is op kunst en cultuur. Het door architect Rem Koolhaas ontworpen gebouw, dat op een steenworp afstand staat van het beroemde Museum Boijmans van Beuningen, heeft geen vaste collectie en mag daarom geen museum genoemd worden.

De Kunsthal staat aan de Westzeedijk in het Museumpark in Rotterdam. Alleen al onder architectuurliefhebbers geniet de hal internationale faam vanwege het opvallende ontwerp. Maar de Kunsthal geldt ook als een van de belangrijke kunstinstellingen in Nederland. Momenteel hangen er schilderijen van onder meer Picasso, Van Gogh, Monet, Marcel Duchamp en Piet Mondriaan in het kader van de tentoonstelling Avant-gardes.

De hal heeft 3300 vierkante meter aan expositieruimte, onderverdeeld in drie grote zalen, een fotogalerij en een designgalerij. Er kunnen vijf tot zes tentoonstellingen tegelijkertijd plaatsvinden. De expositiehal viert dit jaar het 20-jarig jubileum.

Directeur van de Kunsthal is Emily Ansenk. Zij volgde in 2008 Wim Pijbes op, die toen directeur werd van het Rijksmuseum in Amsterdam.