Nieuws/Binnenland
1200401
Binnenland

'NS moet papieren treinkaartje behouden'

Grote belangenorganisaties als de ANWB, Landelijke Studenten Vakbond (LSVb), Consumentenbond en Rover willen dat het papieren treinkaartje blijft bestaan. De organisaties, verenigd in het Landelijk Overleg Consumentenbelangen Openbaar Vervoer (Locov), stellen dat donderdag in een advies aan de NS.

„De Nederlandse Spoorwegen moeten deze kaartjes, ook die met 40 procent korting, in het assortiment houden. Ze zijn van belang voor reizigers die incidenteel de trein nemen en voor degenen die problemen hebben met 'reizen op saldo' met de ov-chipkaart”, zo staat in het advies.

Locov is bang dat het verplicht overschakelen op de ov-chipkaart het reizen per trein voor bepaalde reizigersgroepen lastig maakt. Het overlegorgaan vraagt NS bovendien het besluit om de stations helemaal 'af te sluiten' met ov-chipkaartpoortjes te heroverwegen.

„We zijn bang voor opstoppingen bij drukte, moeilijkheden voor mensen om door familie en vrienden uitgezwaaid te worden en een beperkte bereikbaarheid van de horeca en winkels op het station.”