Nieuws
1200493
Nieuws

Davids gaat weer voetballen

Edgar Davids gaat als speler/coach aan de slag bij de Engelse club Barnet FC. Dat maakte de formatie uit de League Two op de website bekend. De 39-jarige Davids gaat een duo vormen met de huidige manager Mark Robson.

„Ik ben blij dat ik bij Barnet mijn kennis en ervaring kan delen. Ik kijk heel erg uit naar deze nieuwe uitdaging”, aldus Davids op de website van zijn nieuwe club. De bedoeling is dat hij binnen een aantal weken zijn debuut maakt als speler bij het team.

Tottenham Hotspur

Davids was in Engeland eerder actief bij Tottenham Hotspur en Crystal Palace, waar hij in het seizoen 2010-2011 enige tijd onder contract stond. Davids nam daarna zitting in de raad van commissarissen van Ajax, maar daar stapte hij weer uit na een periode vol bestuurlijke onrust bij de Amsterdamse club.

AC Milan en Juventus

De 74-voudig Nederlands international maakte in zijn loopbaan furore bij AC Milan, Juventus, Barcelona en Inter Milan. Coach Robson kijkt ernaar uit om met hem aan de slag te gaan. „Een speler met zo'n indrukwekkende staat van dienst zal een grote inspiratiebron voor onze ploeg zijn”, aldus Robson. Barnet staat na 11 wedstrijden 24e en laatste in de tussenstand van de League Two.