Nieuws/Buitenland
1200651
Buitenland

Eén zorg minder voor Strauss-Kahn

De Franse justitie heeft een onderzoek tegen de voormalige chef van het Internationaal Monetair Fonds, Dominique Strauss-Kahn laten vallen. Een escortmeisje had hem ervan beschuldigd haar in 2010 in Washington te hebben verkracht, maar de aanklacht houdt niet stand, meldde justitie in Lille dinsdag.

Het Belgische meisje heeft haar verklaringen gewijzigd en sprak nog slechts van seksueel spel. Daarmee is het onderzoek voorbij. De ex-topman van het IMF en de voormalige prominent van de Franse socialistische partij blijft wel het onderwerp van een ander strafrechtelijk onderzoek. Hij wordt in Lille samen met twee zakenlieden en een politiechef beschuldigd van souteneurschap met bendevorming in een onderzoek naar een prostitutienetwerk. De advocaat van Strauss-Kahn zei dinsdag te verwachten dat die aanklacht evenmin standhoudt.

Strauss-Kahn moest vorig jaar mei aftreden als topman van het IMF, nadat een kamermeisje van een hotel in New York hem van poging tot verkrachting had beschuldigd. De justitie in New York trok de aanklacht tegen hem in, maar het kamermeisje is een civiele procedure tegen hem begonnen.